Mennyire vagy otthon a magyar gasztronómiában? Ismered a különböző tájak ételeit? A borvidékek borait? Most kipróbálhatod magad!
A Magyar Turizmus Zrt. minden évben kiválaszt egy témát, amivel kiemelten foglalkozik, a 2016-os év a gasztronómiáé lett. Az e heti kvíz összeállításakor találtam egy szuper, 10 kérdéses tesztet a GASZTRO élmények 2016 oldalán. Próbáljátok ki Ti is, nekem nagyon tetszett, gyors és egyszerű, de mégis nagyszerű.
A tesztet itt találod, csak kattints ide: Mennyire vagy profi a gasztronómiában? , vagy az alábbi képre:
Enni-inni pedig szeretünk, úgyhogy jöjjön még 5 kérdés tőlem is, magyar gasztronómia a terítéken! A megoldásokat a cikk végén találod.
1.Milyen néven ismert még a ganca, ami egy kukoricakása étel jellemzően Salgótarján környékén és Romániában?
2. Melyik tájunk hagyományos étele a kukóleves? A levesben kifújt tojáshéj van, melyet kölessel, szalonnával és borjútüdővel tölthetnek meg.
3. Melyik bor fajta készül a kékszőlő fehérboros eljárással való feldolgozásával?
4. Melyik borvidékünk bora a Debrői Hárslevelű?
5. Mi a közös a következőkben: szikvíz, pálinka, magyar szürke szarvasmarha és a fröccs?
Erre a hétre ennyi, remélem, tetszett a játék! Folyt. köv. jövőhéten is. 🙂
Ha szeretnéd, ITT megnézheted a múlt heti Utazó kvízt is.
A blogot követheted a facebook oldalon is: JöttMentBlog
Megoldások: 1. gánica, puliszka 2. Hajdúság 3. Rosé 4. Egri borvidék 5. Hungarikumok
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: